Stikkord

, ,


Sykkelen er et mer og mer populært fremkomstmiddel og populært er det å tramsportere sykkelen bak på bilen og til et gitt reisemål, og derfra sykle rundt.  Det er vel og bra det.  Det som mange ikke er klar over er at når sykkelen er bakpå bilen (satt på et stativ festet til kroken)  så tildekkes lys og registreringsnummer. Å dekke til lys og registreringsnummer er ulovlig, og blir du stopet, blir det forelegg og du må i verste fall sette av sykkelen om du ikke har mulighet til å ha sykkelen for eksempel inn i bilen.

Det finnes løsninger på problemet.  Det ene er å bruke takstativ, men det er langt fra alle som har den muligheten. Det andre er å spandere ca 300kr på en ekstra lystavle, kjøpt på biltema. Denne fester du på sykkelen med enkel festeanordning og med en ledning ned til strømuttaket. Da får du blinklys og bremsly synlig. Deretter kan du klipse av skiltet bak på bilen og sette på lysrammen. Da har du fikset det slik at du kjører lovlig.

Link til Biltema

Link til lovdata