MC tur i Troms: Tromsø – Lyngen – Balsfjord -Malangen – Tromsø

MC tur i Troms: Straumsbukta – Tromsø – Lyngseidet – Nordkjosbotn –Mestervik – Straumsbukta

1-Straumsbukta-Lyngseidet-Nordkjosbotn-Malangen-Straumsbukta

Denne kjøreturen har jeg kjørt en rekke ganger på MC og i bil. Det er en krevende tur.  Veiene på turen er jevnt over i en middels til dårlig forfatning, så man må være enda mer på vakt enn ellers når man kjører den.

Tidsforbruk og distanse

Jeg har brukt naf.no sin reiseplanlegger for å beregne rute og antall kilometer på turen, og den kom fram til et beregnet tidsforbruk på ca.5 timer og en distanse på 256 km.

Om turen

Turen går gjennom det beste av natur og fjellopplevelser vi har i Norge. Har man lagt av litt god tid, er det mange muligheter for stopp underveis.

I Tromsø kan det være greit å gjøre en stopp for å fylle tanken, neste mulighet for det er først på Lyngseidet.

På Tromskortet finnes sine nettsider finner du informasjon om fergetider.  Fergene går jevnt alle dager, hele året.  Det kan likevel være lurt å sjekke tidene, slik at man kan beregne kortest mulig ventetid på fergeleiet på Breivikeidet.

Rutebeskrivelse

Kjør til Tromsø og deretter langs E8 til Ramfjord, følg deretter skilting Fylkesvei 91 Breivikeidet fergeleie.  Det tar omkring 40 minutter å kjøre fra Shell i Tromsdalen, til man er framme ved Breivikeidet, ved normal kjøring. Det er relativt god vei hele distansen, unntatt noen kilometer før fergeleiet, her er det nedsatt fartsgrense og en midlertidig vei pga. av et leirras som var der for noen år siden.

Fergeturen fra Breivikeidet til Svensby tar 40 minutter. Det er servering på ferga.

Fra Svensby til Lyngseidet er det 20 km og ca.20 minutters kjøring. Videre fra Lyngseidet til Oteren er det 41 km og 45 minutters kjøring.  Merk at det på denne distansen må kjøres gjennom Pollfjelltunnelen som er litt over tre kilometer lang.  Dette er også en tunnel som har mye vann rennende fra tunneltaket, og det er mye hull som er vanskelig å se, så kjør pent her. I tillegg er tunnelen noe trang, så ved møting av spesielt tyngre kjøretøy, vil man kanskje føle seg litt «inneklemt» til tider. På Oteren kan man velge å ta seg en stopp for å besøke Lyngskroa, som er et motell og spisested.

Fra Oteren til Nordkjosbotn følger du E6, og det er en distanse på vel 15 minutters kjøring. Nordkjosbotn til Straumsbukta er en kjøretur på 1 time og 30 minutter og ca. 9 mil. Det kan være lurt å ta seg en pust i bakken i Nordkjosbotn.

Vollan Gjestestue er en grei plass å ha pause på, her kan man også spise middag før turen videre.

Fra Nordkjosbotn følger man E6 til Tømmerelv, hvor man tar av mot Storsteinnes og deretter videre mot Malangen og Straumsbukta. På Storsteinnes kan man gjøre en stopp for å shoppe mc-klær etc. Her finnes det nemlig en mc-butikk i de samme lokalene som Reflex Trafikkskole.

Deretter går turen videre til Mestervik i Malangen, her går det ant å velge mellom to veier videre til Vikran og Ryaforbindelsen. Det ene alternativet er å kjøre slik som på kartet, over fjellet og via Malangseidet og Balsnes (best vei).  Det andre alternativet er å kjøre via Mortenhals, en vei som fram til Mortenhals er dårlig, med mange skumle hull i veien, og til dels manglende asfalt. Dette alternativet har likevel den beste naturopplevelsen. Distansen fra Nordkjosbotn – Storsteinnes er 17 km, Storsteinnes – Mestervik er 23 km, Mestervik – Vikran via Mortenhals er 46 km, mens via Malangseidet er det 38 km.

Ryaforbindelsen er en tunnel under havet som forbinder fastlandet med Kvaløya (Larseng), denne er gratis for MC, for andre koster det 100 kr hver vei.  Husk på at det er en vanvittig temperaturforskjell mellom ute og inne i tunnelen, derfor anbefales det å hyre seg litt ekstra før man kjører gjennom tunnelen.

Tunnelen er såpass ny, at den var åpnet 30.september 2012, her kan du lese mer om Ryaforbindelsen.

Trafikksamfunn.com 2014 © Rune Moe Fredriksen

Frihet til å uttale seg, så lenge man er saklig.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s