Tromsø-Straumsbukta-Brensholmen-Botnhamn-Finnsnes-Nordkjosbotn-Tromsø

Motorsykkeltur: Tromsø-Straumsbukta-Brensholmen-Botnhamn-Finnsnes-Nordkjosbotn-Tromsø

1-Turbeskrivelse MC-tur Tromsø-Brensholmen-Finnsnes-Tromsø

Denne kjøreruten foretok jeg to ganger forrige MC-sesong (2013).  Det er en grei kjøretur for å få litt kjøreerfaring.  Selv var dette min første sesong som MC-kjører og MC-eier.  Dette er en kjøretur for de som har tid til tur, og ikke er opptatt av mest mulig fart.  Veiene på turen er bestående av slitt, skjev og til tider oppstykket vegbane, særlig gjelder dette strekningen Botnhamn-Finnsnes. Strekningene Tromsø-Brensholmen og Finnsnes-E6-Tromsø kan regnes som god veg.

Om turen

Denne turen er kun mulig å kjøre i sommerhalvåret når ferjene er begynt å gå mellom Botnhamn og Brensholmen. Jeg har tatt utgangspunkt fra Statoil på Fr. Nansensplass i Tromsø. Kjør herifra og til Kvaløya og deretter via Eidkjosen og Straumsbukta, helt til du er på Brensholmen. Det er ca. 6.5 mil til Brensholmen ferjeleie.

Tidsbruk og distanse

Denne turen er ifølge NAF.no sin ruteplanlegger beregnet til å ta 5 timer og 40 minutter dersom du kjører i et strekk. Total distanse er 295 kilometer.

www.tromskortet.no finnes det informasjon om fergetider.  Det er lurt å beregne seg litt god tid i forhold til fergen, fordi det kan være ganske lang kø, og trangt om plassene for å komme på fergen.  MC-kjørende får lov til å «snike» seg i køen, og kommer som regel med uansett.

Natur og opplevelse

Om man har god tid, så kan det være verdt å ta seg en stopp nå man har kjørt ca 3 mil og kommer til skiltet Hella.  Det er et utfartsområde for folk i Tromsø. Her finnes det gammel trebebyggelse fra Tromsø By.

På Brensholmen kan det være lurt å fylle opp tanken på sykkelen, og det er mulig å gjøre det på Joker Brensholmen, før man tar turen med fergen.

Botnhamn er et lite lokalsamfunn på nord-Senja. Herfra kan man kjøre videre til Husøy, Senjahopen, eller Gibostad og Finnsnes.

Det er storslått natur på yttersia av Kvaløya og på Senja, det er mange plasser som er verdt å stoppe på for å ta bilder.

Turutstyr

På en såpass lang tur kan det være greit å ha med seg litt utstyr. Er det varmt og fint når man starter, så kan man være sikker på at siste delen av turen fra Nordkjosbotn og inn til Tromsø er kald!  Ta med ekstra sett med jakke, halsvarmer og hansker. Det er fælt å fryse på MC.

Frihet til å uttale seg, så lenge man er saklig.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s